Selecteer een pagina

Toffe Tuinen route ’22

Meer dan 40 toffe tuinen en groene pareltjes waren open! Van grote buurtplukttuin tot creatieve stadstuin, van bewoners, buurten of ondernemers in Tilburg. Elke tuin bijzonder op eigen wijze. Een Toffe Tuin is, in onze ogen, een gezonde, klimaatadaptieve, water- en/of natuurvriendelijke tuin. Deze hoeft niet groot of onder architectuur te zijn ontworpen, het gaat om de inspiratie, creativiteit, gezelligheid en biodiversiteit.
Dit
jaar was het thema #Stadsnatuur Toffe Tuinen Tilburg

 

stichting Op Groene Voet

Sinds 2013 werkt Op Groene Voet aan het groener, fleuriger en mooier maken van Tilburg d.m.v. leuke projecten waaraan bewoners zelf mee kunnen doen.

Wil je meer weten over de stichting, eraan meewerken of bijdragen, kijk dan op verder op opgroenevoet.nl of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Toffe Tuinen Tilburg#samengroendoen in #TilburgNatuurlijk want #natuurisookcultuur

2022 – de 8e editie

Al enkele jaren organiseert stichting Op Groene Voet open tuinen routes in Tilburg: 
In ’17-’18 en ’19 waren dat de ‘blauwe tuinen’ gericht op water- en klimaatvriendelijkheid. In 2020 was de route gekoppeld aan de verkiezing voor de ‘10 Tofste Tuintjes van Tilburg’ met hoge tuinscores en veel gezelligheid.
In september 2021 vond de bijzondere en creatieve Toffe Tuinen & Mooie Makers route plaats en 2022 is het jaar van de #Stadsnatuur: hierin komt alle ssamen. 

40% van het Tilburgs oppervlak is in handen van bewoners, dus genoeg redenen om inspiratie‌ ‌te delen en te vinden voor je eigen tuin. En wat is er leuker dan bij anderen te gaan kijken?

Wil je in juni 2023 meedoen? Meld dan je tuin HIER aan.

#Natuurisookcultuur

Dat blijven we herhalen, want natuur en onze cultuur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, er is geen enkele niet gecultiveerde m2 meer in Nederland, we zijn elke dag buiten en gebruiken de natuur op ontelbaar verschillende manieren.
Denk aan spelen of eten in de tuin, moestuinieren of in het weekeinde recreëren of eropuit gaan. Hoe wij met de natuur, in en buiten de stad omgaan, is simpelweg onderdeel van onze dagelijkse cultuur. 

Daarbij, Tilburg‌ ‌wordt steeds‌ ‌heter,‌ ‌we‌ ‌hebben‌ ‌steeds‌ ‌meer‌ ‌last‌ ‌van‌ ‌piekbuien‌ ‌en‌ ‌de‌ ‌biodiversiteit‌ ‌holt‌ ‌hard‌ ‌achteruit.‌ Voor de toekomst van de leefomgeving is het ook belangrijk om bewust met stadsnatuur om te gaan.  

 

Tilburg wordt groener

Vele partijen haken dit jaar aan bij het thema #StadsnatuurTilburg2022! en organiseren iets dat te maken heeft met de verschillende visies op de natuur in Tilburg.

Zo hopen we samen de stad mooier en toekomstbestendiger te maken en nog meer Tilburgse bewoners de Vitamine G factor te laten ervaren!
Wil je meer weten van andere activiteiten rondom het thema: kijk dan op Center of Tilburg of praat mee in de Kenniscloud.

Toffe Tuinen Tilburg


Struinen door tuinen 

“Het‌ ‌is‌ ‌elke keer weer heel leuk en gezellig: Het is fijn ‌om‌ ‌op‌ ‌de‌ ‌fiets‌ ‌zo‌ ‌de‌ ‌stad‌ ‌te‌ ‌(her)ontdekken‌ ‌en‌ ‌er‌ ‌worden‌ ‌heel‌ ‌veel‌ ‌leuke‌ ‌contacten‌ ‌gelegd.‌ ‌
Samen‌ ‌de‌ ‌stad‌ ‌groener‌ ‌en‌ ‌
fleuriger‌ ‌maken,‌ ‌dat‌ ‌is‌ ‌toch het‌ ‌gezamenlijke doel.‌”                   Toffe Tuinen Tilburg